You are currently viewing Kickoff meeting & brainstorming

Kickoff meeting & brainstorming

Op 27 april vond de allereerste bijeenkomst van de proeftuin plaats, waarbij partners uit verschillende sectoren zoals sport, media en telecom aanwezig waren. De vergadering bleek een zeer productieve te zijn, waarbij de voordelen van de nieuwe generatie datastreaming (5G) en eXtended reality (XR) werden gepresenteerd. Tom Decavele (Howest), een expert op het gebied van 5G, lichtte de concrete infrastructuur en het 5G-lab toe.

Tijdens de bijeenkomst werden tal van state-of-the-art voorbeelden besproken en er werd gediscussieerd over wat de proeftuin kan betekenen voor de wereld en de betrokken partners. Onder het motto “5G en XR laten ons toe om echt magie in de wereld te brengen” kwamen de aanwezigen tot een brainstormsessie waarbij het potentieel van het project werd besproken.

De proeftuin belooft een spannende ontwikkeling te zijn waarbij de kracht van 5G en XR wordt gebruikt om nieuwe en innovatieve oplossingen te ontdekken.

Aan het einde van de bijeenkomst waren de zaadjes van inspiratie geplant en konden de deelnemers al dromen van de toekomstige oogst.

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan deze proeftuin, is dit nog steeds mogelijk (https://media5g.be/word-lid/).